Artisanal tomato seed processing: an alternative for small producers
Abstract
Seed represents a basic input for agriculture; Man throughout time has used various practices and strategies for their reproduction, multiplication and conservation, thus guaranteeing the survival of species. Furthermore, the seed needs to be alive and be able to preserve its qualities for future generations, hence the importance of managing appropriate practices for its extraction, processing and conservation.
References
FAO. Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación. 2011. Manual técnico “Producción artesanal de semillas de hortalizas para la huerta familiar. ISBN 978-92-5-306767-1.
Márquez, M. 2003. Manual de laboratorio para el análisis y la certificación de semillas. En: CENIAP HOY No. 2, mayo-agosto 2003.ISSN: 1690-4117. Maracay, Aragua, Venezuela.
Craviotto, R., M. Arango y C. Gallo. 2006. Casete de Análisis de Germinación y Sanidad de Semillas. SEED NEWS. Año X Nº 1 INSS 1415-0387. 8-9 p.
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Craviotto, R., M. Arango y C. Gallo. 2006. Casete de Análisis de Germinación y Sanidad de Semillas. SEED NEWS. Año X Nº 1 INSS 1415-0387. 8-9 p.
Published
2024-05-28
How to Cite
Freitez, M., Hernández, C., Falcón, C., & Parra, A. (2024). Artisanal tomato seed processing: an alternative for small producers. INIA Divulga, 30(30), 33-38. Retrieved from http://publicaciones.inia.gob.ve/index.php/iniadivulga/article/view/845
Section
Artículos